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(cont) 

Interpretation of paragraph 13.2.2 
 
Interpretation of paragraph 13.2.2 of the IMO International Code for the Construction 
and Equipment of Ships Carrying Liquefied Gases in Bulk (Resolution MSC.5(48) as 
amended by Resolution MSC.370(93)) 
 
Paragraph 13.2.2 reads as follows: 
 
Where only one liquid level gauge is fitted it shall be arranged so that it can be maintained in 
an operational condition without the need to empty or gas-free the tank. 
 
Interpretation 
 
In order to assess whether or not only one level gauge is acceptable in relation to the 
aforesaid sentence, ‘can be maintained’ means that any part of the level gauge other than 
passive parts can be overhauled while the cargo tank is in service. 
 
Note: passive parts are those parts assumed not subject to failures under normal service 
conditions. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Note: 
 
1. This Unified Interpretation is to be uniformly implemented by IACS Societies on ships 

constructed on or after 1 January 2020. 

GC27 
(Dec 2018) 

End of 
Document 


