IACS GPG-100 Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21–23 Nisan 2026 tarihleri arasında İstanbul’daki Swissôtel The Bosphorus Istanbul’da, International Association of Classification Societies GPG-100 (General Policy Group) toplantıları gerçekleştirilmiştir. Etkinliğin ilk günü düzenlenen seminer ve panel programında, denizcilik sektörünün farklı paydaşları bir araya gelmiş; sektördeki güncel gelişmeler ve dönüşüm alanları ele alınmıştır.
IACS GPG Seminerine T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürü Ünal Baylan, IACS Genel Sekreteri Robert Ashdown ve IACS GPG (General Policy Group) Başkanı Ajay Asok Kumar, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Mustafa Bankaoğlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Türk Armatörler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Ergenç, Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Akbulut ve çok değerli temsilciler katılım sağlamıştır.
22 ve 23 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen toplantılarda ise, GPG üyeleri tarafından genel politika grubunun çalışma alanına giren konular hakkında istişarelerde bulunulmuştur.
Etkinlikte Türk Loydu adına Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oral Erdoğan, Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Kahraman, Ufuk Teker, Yılmaz Onur ve Gürsel Yıldız, TL UDH AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Alnıaçık, Genel Müdür Hüseyin Doğar, Lütfü Savaşkan, Aydın Gürbüz ve diğer yöneticiler katılım sağladı.
